ЕКОМИНИСТЪРЪТ НЕНО ДИМОВ ОСПОРИ МОТИВИТЕ НА БСП ЗА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ

neno-dimov

Г-жа Нинова разпространява фалшиви новини и насажда страхове у хората. Това продължава не само в сектор „Въздух“, но и в сектор „Води“. Такова заключение направи министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на брифинг. Той допълни, че не е редно лидер на политическа партия с претенции да насажда страх. Според него, ако Нинова е имала претенции за качеството на въздуха, в правителството на БСП, са можели да предвидят пари за подобряване на чистотата му, но не са го направили.

Екоминистърът припомни още, че всички ТЕЦ-ове и топлофикации са били приватизирани в период, в който на власт са били БСП.

Нено Димов:

Когато говорим за това какво се диша трябва да си дадем сметка, че тя пряко е участвала в приватизацията и трябва да понесе отговорността си

Според Димов лидерката на БСП се изказва неподготвена. Той припомни, че Перник не е успял да защити проекта си за водния цикъл именно по времето на кмет от БСП. Министърът подчерта, че и по времето на кабинета „Орешарски“ е била спряна Оперативната програма „Околна среда“.

Нено Димов:

От 2014 г. насам почти всички станции, изследващи чистотата на въздуха, са подобрили своите показатели. Тежките проблеми се решават във времето и положителните резултати са факт

Нено Димов припомни също, че второто правителство на ГЕРБ е успяло да спаси парите от оперативната програма и са били реализирани почти всички водни цикли с изключение на Перник, тогава с кмет на БСП, който не е успял да защити проекта си.

По думите на екоминистърът от 2014 г. насам почти всички станции, които замерват чистотата на въздуха, са подобрили показателите си.

Според него проблемите в сектор води и сектор въздух са тежки, но те се решават във времето и положителните резултати са факт.

Той обясни, че основният проблем в Перник са огромните течове, а относно твърденията, че и Ботевград е изправен пред водна криза заради язовир „Бебреш“ министърът информира, че водоемът не е от тези 52, които се наблюдават от МОСВ. Има разпореждане на Басейнова дирекция ВЕЦ-ът да не работи докато не се напълни язовирът. Според информацията на МОСВ през цялата 2019 г. ВЕЦ-ът там не е работил.

You may also like...