БЕЗВОДИЕТО В ПЕРНИК E СЦЕНАРИЙ СРЕЩУ ГЕРБ?

velchev-pernik

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев видя сценарий зад водната криза в Перник. Според него целтта е да се свали правителството.

На извънредна пресконференция в града Велчев каза, че има предположения, че идеята е да се приложи сценарият от 2013 г., когато през зимата имаше масови протести за скъпите цени на тока.

Ето част от изявлението на народният представител от ГЕРБ:

„В последно време се получава така, че някои наши опоненти правят така, че едва ли не цялата вина за тази криза да се припише на правителството и на ГЕРБ. Срещаме една аналогия, прилика, когато г-н Борисов стана кмет на София, точно два месеца по-късно се появи кризата с боклука. След това 2013 г., когато пак премиерът подаде оставка, всичко бе инсценирано със сметките за тока. Бяха активирани определени среди, за да се подаде оставка. Сега подобен сценарий се гласи и в момента. Точно за това е наредил премиерът пълна проверка на всички ВиК в страната“

Красимир Велчев е категоричен, че премиерът този път няма да подаде оставка.

Депутатът допълни, че някой иска проблемите в Перник да бъдат пренесени или внушени на други хора.

Според ГЕРБ това, че беше обявено на публично място очаквано безводие в Ботевград е с цел да се всее паника.

Красимир Велчев е сигурен, че има структури, които работят по поръчка.

Депутатът поиска и проверка как е разпродадена базата на ВиК още преди години. По думите му проблемът в Перник не може да се преписва само на ГЕРБ. Той припомни, че управляващите веднага са отстранили шефът на ВиК и областния управител, когато е станало ясно, че не са си свършили работата.

You may also like...