КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРЕД VESTONOSEC.BG: УПРАВЛЯВАТ НИ АМЕРИКАНСКИ АГЕНТИ. ИЗБОРИТЕ СА ПРОФОРМА

kostadin-kostadinov

– Ще говорим за отминалата политическа година. Да започнем с вътрешната политика. Как я оценявате?

Годината в България беше много динамична. Такава бе и не само в България. Ако трябва да оценяваме преди всичко вътрешнополитическия план, тази година имахме два избора, което отдавна не се бе случвало. Това наложи своя отпечатък на всички политически събития. Имахме избори за европейски представители, както и местни избори. И двата вота за съжаление бяха спечелени от представителите на управляващия в България режим на ГЕРБ , т.нар. ВМРО и НФСБ. Разбира се резултатите на ГЕРБ са в пъти по-високи отколкото на т.нар. ВМРО и НФСБ, но при всички положения на пук на очакванията, че хората в страната са недоволни и отчаяни, и ще се опитат да дадат отпор на управляващите, не се получи така. Напротив, по време на местните избори огромна част от избирателите обърнаха гръб както на представителите на управляващите, така и на представителите на опозицията. Това показва, че хората вече не вярват на демократичните процеси и на изборите като средство за промяна на ситуацията в страната. Мисля, че това е най-голямата новина за 2019-та година. В големи областни градове избирателната активност бе под 30%. И на двата тура. Видяхме на втори тур в градове като Пловдив и Варна, че избирателната активност бе по-ниска отколкото на първи тур. Това показва, че за мнозинството в страната демокрацията е изчерпана, което означава, че има предпоставки за радикални и превратни промени в страната в следващите месеци. Не бих казал години, защото това отчуждаване на нашите сънародници от държавата, която те не възприемат като тяхна и приемането на България като една колония, управлявана от чужди представители ще доведе до много сериозни – драматични бих казал промени в нашата държава. Понякога и една капка е достатъчна, за да накара чашата да прелее. Според мен, в следващите месеци може да се случи нещо, което да промени изцяло политическата карта на България.

-За да сме по-конкретни, можете ли да очертаете секторите, които не се развиват добре като управление?

Всички. Виждаме отбраната. България няма своя армия. Бяха гласувани 2,1 млрд. лв. С тях трябва да закупим стари американски самолети. Модел от средата на 60-те години. Тотално остарели, които даже вече не се произвеждат, но сега специално ще се построи завод, за да може да бъде изпълнена нашата поръчка. На следващо място – здравеопазването. То превърна България в страната с най-висока смъртност в света. Официално от края на тази година ние сме държавата със смъртност номер едно. Образованието. Днешното образование превърна българските деца от едни от най-интелигентните, в едни от най-затъпелите в света. Само за 30 години българският народ изживя невероятна деградация. От втори в света по критерии средна интелигентност до един от най-глупавите в света. Средната интелигентност е спаднала с десетки пунктове надолу. Какво да говорим за българската икономика, която отчита растеж благодарение само на инфлацията и на външните заеми ? Икономика, която изнася единствено националните суровини и българската младеж. Ние изнасяме мозъци, а внасяме боклук. Какъв сектор във вътрешната ни политика се развива? Да не казваме успешно, а поне нормално? Няма такъв. Държавата ни се разпада. Всъщност това не е държава, а територия. Умираща колониална територия, която се опитва с последните умиращи свои ресурси да захранва метрополите в Брюксел и Вашингтон.

-Гледахте ли отчетите на министрите?

Не! Не ги гледах. Изпитвам крайна непоносимост към тези хора. За мен всички те са престъпници. Всички до един трябва да понесат наказателна отговорност. Най-вече с главата на организираната престъпност в държавата министър-председателят.

-Какво мислите за курса на външната ни политика?

Ние нямаме външна политика. Българският външен министър е в ролята на нотариус, който заверява и подписва решенията, които му се спускат от Американското посолство. България не е суверенна държава, която има свои собствени приоритети. България има такива приоритети, каквито й налага нейният суверен, нейният господар – САЩ. Примерите в това отношение са много. Нашият министър-председател сам си го казва: „Ние спряхме Южен поток, заради вас” – беше казал на Американската търговско – промишлена палата. След това каза: „Ние спряхме АЕЦ – Белене, пак заради вас”. Сега, след като американците наложиха санкции върху „Турски поток” аз съм сигурен, че Бойко Борисов, макар и след моментно объркване бързо ще рапортува и ще се откаже от строителството на „Турски поток” през България. Между другото, ако не беше неговият първоначален отказ, той изобщо нямаше да съществува. Само, заради един от тези ходове, хората, които управляват държавата трябва да бъдат съдени за национално предателство. Напрактика те са агенти на чужда държава. Държавата се нарича САЩ. Нас ни управляват американски агенти. Хора, които са назначавани пряко от американското посолство . В това отношение аз съм изцяло солидарен с мнението на мнозинството от хората, които смятат, че изборите в България до голяма степен са проформа. Напрактика ни се предлага избор межу едни американски агенти и други американски агенти. Борисов, Каракачанов, а да не забравяме и Корнелия Нинова.

 

You may also like...