ОТ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПОХВАЛИХА С ПРЕДОТВРАТЕН ПРОЕКТ ЗА „ДЖЕНДЪР ЦЕНТЪР“ ВЪВ ВАРНА

kostadin-kostadinov

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов съобщи във Фейсбук профила си, че групата от общински съветници на формацията му във Варна са предотвратили приемането на проект за изграждането на „джендър център“.

Проектът е с партньор Кралство Норвегия, от което според Костадинов идват антисемейните политики, срещу които българските родители протестират.

Ето какво написа той:

Днес на сесия на Общинския съвет във Варна групата на общинските съветници от Възраждане предотврати приемането на проект, с партньор Кралство Норвегия, за изграждането на „джендър център“ в сградата на бившето училище „Мара Тасева“ в кв. Аспарухово.

Съветниците от Възраждане предложиха гласуването на проекта да отпадне от дневния ред, но предложението им не беше прието. Последваха дебати и след добрата ни аргументация в крайна сметка при гласуването не достигнаха два гласа, за да бъде прието предложението, и то беше отхвърлено.

В така създалата се ситуация Варна остава без „джендър център“ за мултитултурализъм, „ромски“ медиатори, уязвими групи и антибългаризъм.

Общинският съвет на Варна беше готов да приеме проекта, като на комисията „Европейски дейности и международно сътрудничество“ всички, освен съветниците от Възраждане, които бяха против, гласуваха за. Аргументът за положителния вот бе, че по проекта има 100% безвъзмездно финансиране от Норвегия в размер на 3,9 млн лв. Аргумент звучащ много жалко във времена, в които духовните и морални устои на нацията ни са разклатени и всяко подобно решение, водено от финансова изгода, би могло да „отвори врата“ за навлизането на най-различни антихуманни и антибългарски идеологии в страната ни. Разбира се, партньорът на проекта също е ключов – кралство Норвегия. Точно от него идват антисемейните политики, срещу които българските родители протестират.

За щастие представителите на гражданите в Общинския съвет – групата на Възраждане, успяха да предотвратят поредното прокарване на проект, чиято полза щеше да е за управляващите или за тези от тях, които щяха да се облагодетелстват със сериозна част от осигурения норвежки грант. Това е огромен успех, който показва, че гражданите могат да преборят статуквото и нищо не може да ги спре. Сериозен пробив, който показва, че властта за взимане на решения е на обикновените хора, които могат да преобърнат плановете и на най-безскрупулните управляващи.

fb-kostadinov

You may also like...