ДПС ПОИСКА ПРОМЕНИ В РАБОТАТА НА НСО

karadaia

ДПС ще инициира промени в работата на НСО и ще внесе законопроект. Това стана ясно от интервю на лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред Дарик.

„Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС – и за господин Доган, и за господин Пеевски. Можете да проверите – колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, посочи Крадайъ в отговор на президента Румен Радев, който обяви, че почетния председател на движението Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана, но не защото няма заплаха за сигурността им, а защото могат да си позволят сами да си я плащат.

ДПС ще внесат промени в закона, с които ще бъде предложено трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, като Карадайъ уточни, че това няма да важи за техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждал екскурзии и бутици с НСО да се организират.

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

You may also like...