Най-малко 25 ранени при експлозия в Манхатън (ВИДЕО)

 

Най-малко 25 души бяха ранени при експлозия разтърсила квартал „Челси“ в нюйорксия район Манхатън. Данните са на нюйоркската пожарна, цитирана от Ройтерс.

Представител на правоохранителните органи заяви, че първоначалните данни от разследването говорят за това, че експлозията е избухнала в контейнер за боклук, но причината все още е неизвестна. Според източник, близък до разследването, разследващите разглеждат възможността взривът да е бил предизвикан случайно от експлозиви, използвани в строителството.

Си Ен Ен от своя страна съобщи, че техни източници от правоохранителните органи смятат, че причина за експлозията е самоделно взривно устройство. От Белия дом заявиха, че президентът Барак Обама е уведомен за експлозията в Ню Йорк, причината за която се установява.

Ройтерс отбелязва, че властите не изключват и възможността за терористично нападение. На взрива е реагирала и Съвместната специализирана група по въпросите на тероризма – междуведомствена структура, обединяваща представители на федералната, щатската и местната власт.

Групата разследва и самоделния взрив, избухнал по-рано вчера в кофа за боклук по маршрута на благотворителен маратон в град Сийсайд парк, Ню Джърси. При взрива нямаше пострадали, а властите смятат, че е умишлено деяние.

You may also like...