ИЗНЕНАДА! НЯМА ДА ИМА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ БСП И АБВ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ

БСП се отказва от преговорите с АБВ. Това съобщи изненадващо председателят на столетницата Корнелия Нинова след днешното Изпълнително бюро на партията.

Сближаването между двете формации се случи, след като БСП и АБВ харесаха генерал Румен Радев за кандидат-президент.

Пред медиите днес, от БСП не скриха, че са се подразнили от коментарите, че Радев всъщност бил предложен от АБВ, но ги преглътнали в името на голямата цел да свалят кабинета Борисов 2.

Причината за прекратяването на преговорите била предложеното коалиционно споразумение от хората на Георги Първанов.

От БСП били и против идеята на азбукарите за президентска република, не са съгласни коалицията да се управлява от двама съпредседатели. Според червените от позитано, коалицията трябвало да се оглавява от тяхната партия.

Нинова увери журналистите, че генерала е кандидатура на БСП и заяви, че няма да позволи да и бъдат извивани ръцете, като на Бойко Борисов.

В крайна сметка Радев ще бъде издигнат от червената партия, подкрепена от широка коалиция, като в четвъртък в 18:30ч. той ще представи програмата си в читалището в ж.к. Младост пред разузнавачи и патриотични организации.

От БСП все пак открехнаха вратата към АБВ – „можели да се включат в този формат, били добре дошли“ прикани ги Нинова.

Тези думи на лидерката на социалистите оставят съмнение, че раздора с бившите им съпартийци е предизборен трик за пред част от редиците на БСП, които критикуваха ръководството на столетницата, че е в подчинено положение на АБВ.

Партията на Първанов щяла да разбере от медиите за скъсването на сътрудничеството.

Въпреки всичко Нинова е убедена в победата на генерал Радев.

You may also like...