Сигнал до Вестоносец! Жители на кв. Павлото в София „арестувани“ от строеж! Трудно подвижни хора и малки деца не могат да излязат от домовете си! (СНИМКИ)

В редакцията на Вестоносец пристигна сигнал от жители на софийския квартал „Павлово“, в който гражданите настояват да се вземат мерки срещу „развихрилите се в последните дни своеволни мероприятия и самоуправни действия от страна на лице, представящо се като Василка Цакова“ .

Единственият подход към входовете А,Б и В на блок 136 на ул. „Симеон Радев“ №68, в който живеят 160 човека, са разкопани и заградени от намираща се в съседство полуразрушена постройка, собственост на Цакова.

Тези действия, според живущите в блока, категорично и безспорно водят до абсолютно ограничаване на „Бърза помощ“, „Полиция“, „Пожарна безопасност“, „Гражданска защита“, „Овергаз“, ВиК, Електро и други до достъпа до 50-те апартамента, в трите шест етажни входа.

Те са газифицирани и по този начин се ограничава кандидатстването им по програма „Еенергийна ефективност“, както и ремонти, саниране, ремонт на асансьори, изграждане на СМР-съоражения и др., поради фактическата недостъпност до трите кооперации.

В сигналът се уточнява, че при евентуална авария, пожар или друго, точно през същия блокиран подход, би бил достъпът до южните апартаменти на блоковете № 136, 137, 138, които са девет етажни и се намират под блоковете, зад руината.

Освен това софиянци са притеснени, че в блоковете живеят както стари, неподвижни, трудноподвижни и обслужвани от ОП „Социален патронаж“ хора, така и малки деца, сред които и близнаци, с широчина на бебешката им количка 110-120см.

Те отбелязват също, че след това заграждане и разкопаване на подхода, дори и Столична община е с ограничено право на достъп до собствените й зелени площи, находящи се пред „арестуваните“ блокове. От сигналът става ясно, че постройката на Цакова е отчуждена и обезщетена назад в годините.

Гражданите са сигнализирали Софийска района прокуратура и готвят протест.

pavllovo5pavlovo4pavlovo6pavlovo2

You may also like...