Оставете довчерашния екстра-класа пилот и отднешен политик да говори

Оставете червения генерал да говори! Само така ще разберем какво мисли.

Само така ще се убедим, че познава и признава конституцията и законите на страната, особено в сферата на сигурността и отбраната, външната политика и вътрешните работи, а няма да се сдобием с втори генерал на най-висок пост, който ги няма тези неща за нищо – и защото не ги е чел, и защото не схваща, че такива неща имат свойството да трябва да бъдат спазвани.

Само така ще можем да чуем нещо повече от първите три опорни точки.

Само така ще стане ясно как евентуално като върховен главнокомандващ на държава в ЕС и НАТО ще работи заедно с другите държави-членки като държавен глава на партньор на тези държави-членки.

Само така ще проумеем дали разбира за какво се кандидатира и как ще олицетворява единството на нацията и ще представлява държавата в международните отношения.

Само така бихме получили представа как смята да действа в областта на външната политика, националната сигурност и отбраната, където ще може да прави в общи линии само това, което правителството му предложи или възложи да прави.

Затова – оставете довчерашния екстра-класа пилот и отднешен политик да говори!

Колкото повече говори, толкова повече неща ще научим за него. Защото засега повече другите говорят, а той като правило отказва да прави това, което трябва да прави, защото не е съгласен с него, макар че е бил задължен да го прави или да напусне. Е, сега напусна.

Имаме прекрасната възможност да разберем що за бъдещ държавен глава и върховен главнокомандващ ще бъде и можем да го разберем само като го чуем какво говори.

Нека говори!

Как иначе ще научим какво смята да прави тогава и ако му се наложи да прави – когато и ако стане президент на всички българи. А не само на путинофилите и западо-фобите. И докато сме в ЕС и НАТО – най-малко на тях.

Коментар на проф. д-р Николай Слатински във Фейсбук.

Заглавието е на редакцията.

Николай Слатински е доктор по математика и професор по национална и международна сигурност, един от водещите български специалисти по проблемите на сигурността и отбраната. Бил е народен представител във Великото Народно събрание и в 36-ото НС.

You may also like...