СЛАВИ ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА?

Слави Трифонов не отрече, че има намерение да се включи в политиката. Водещият беше гост в сутрешния блок на БТВ, където коментира решението на висшите магистрати да спрат 3 от въпросите на бъдещия референдум, иницииран от „Шоуто на Слави“.

„Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: Недей. Обикновено, когато човек си го проси, си го получава“, отговори той на въпрос дали ще влиза в политиката.

Според Трифонов Конституционният съд не действа спрямо ангажимента си към българския народ, а спрямо ангажимента си към политическата класа.

По думите му постъпката да спрат три от въпросите е неморална и непочтена, но референдум все пак ще има – заедно с президентските избори и с останалите три въпроса.

Гражданите ще бъдат питани дали подкрепят мажоритарния избор на депутати в два тура, въвеждането на задължително гласуване и субсидията за партиите да стане 1 лев за действителен глас.

Слави Трифонов:

„Най-висшият съд в България се казва българският народ. Той стои и в Конституцията най-отгоре, не стои Конституционният съд. Това не са хора, които Зевс ги е назначил, те са слезли от планината Олимп и решават моята съдба. Съдбата ми като гражданин се решава от най-висшия орган, който се явява българският народ“

По думите му съдиите трябват да служат на хората, които искат да бъдат питани.

Според Трифонов е намерен начин чрез Плевнелиев да спрат най-харесваните въпроси от референдума – намаляването на броя на депутатите, избора на полицейски началници и електронното гласуване.

„Ако някой си мисли, че това е финалът или края, значи нещо се е объркал. Аз не излизам от мое собствено име да правя някои неща. Аз съм човек, който води телевизионно шоу в една част от живота ми – тя е професионална. В личен план аз съм гражданин. Като гражданин на тази държава имам моите права по начина, по който ми ги дава Конституцията. Понеже ги имам, ще ги използвам”, категоричен е Слави Трифонов.

You may also like...