ОРИГИНАЛНИТЕ ВЕРСИИ НА ПОПУЛЯРНИ ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ СА СТРАШНИ ИСТОРИИ

Свикнали сме основен момент в приказките да бъде щастливият край. Повечето от нас добре познават историите на Червената шапчица, Рапунцел, Снежанка, Малката русалка и т.н.

В оригиналните си версии не всички са били така хубави, а някои дори са приличали на филм на ужасите. Представяме ви пет от най-популярните истории:

Малката русалка

Анимацията на Дисни „Малката русалка“ изцяло се различава от Андерсеновия вариант на приказката. В оригинала русалката се отказва от гласа си, за да се сдобие с крака, които обаче страшно я болят. Струвало й се че стъпва върху остриета на ножове, но въпреки това танцува с принца, за да спечели благоволението му. Когато той я отблъсква, въпреки всичко което е направила заради него, тя изгубва желанието за живот, хвърля се в морето и умира, въпреки че е можела да си върне опашката обратно, ако убие принца.

malkata rusalka

Червената шапчица

Всички знаем приказката за Червената шапчица – малкото наивно момиченце, с кошница с подаръци, което минава през гората на път за баба си. Известната на нас история завършва със стандартен край – „и живяли щастливо до края на живота си“. Обаче в оригиналната версия на Шарл Перо от 1697 година вълкът убива бабата на Червената шапчица, прибира нарязаното й тяло в килера, а от кръвта й си прави вино.

chervenata shapchica

Рапунцел

Между най-популярните приказки на Братя Грим е „Рапунцел“. В оригиналната версия красивата дългокоса девойка е заключена в замък от злата вещица. Принцът идва при нея в кулата, изкачвайки се с помощта на дългата й плитка, след което тя забременява. Вещицата побеснява и хвърля детето й от кулата. То пада в тръните, които му спасяват живота, но се забиват в очите му и го ослепяват.

rapuncel

Снежанка и седемте джуджета

В оригиналната версия Снежанка не е чак толкова добродушна, както я знаем. Злата кралица изпраща ловец да я убие и да се върне с дробовете й, за да ги изяде, но планът й пропада, когато принцът изважда от гърлото на Снежанка отровната ябълка. Отмъстителната Снежанка и принцът принуждават кралицата да носи до края на живота си нагорещени железни обувки.

snejanka

Пепеляшка

В анимацията обувките, които Пепеляшка носи на бала, са стъклени, а в оригиналната версия на Братя Грим са златни. Но това не е единствената разлика. По-голямата сестра на Пепеляшка отрязва петите и пръстите на краката си, за да й стане обувката. Когато принцът вижда това страшно се ядосва и й се развиква, а малки птички долитат и й изкълвават очите, при което тя ослепява.

pepeliashka

You may also like...