От МВР нямали данни Ценко Чоков да е имал политически чадър

Няма данни арестуваният преди ден кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков да се ползвал от политически чадър.

Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред медиите по време на специална пресконференция, посветена на общо дванайсетте ареста в четвъртък.

Ръководителят на Апелативната спецпрокуратура Даниела Попова разкри, че заедно с Чоков обвиняем по делото е синът му Мартин и още шестима души, които са обвинени в извършването на редица тежки престъпления.

Разследващите твърдят, че са събрали доказателства, че престъпната група, ръководена от кмета, се е занимавала с рекет, лихварство, имотни измами, побои, изнудвания, както и с отвличания на лица, на които са били давани заеми. При претърсванията в четвъртък са открити вещества, които са реагирали на наркотици.

По думите на Костов разследването срещу Чоков е започнало през февруари, след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на дейността на кмета на Галиче.

Георги Костов:

„Нямаме данни върху Чоков да е имало разпънат политически чадър и да се е ползвал от полицейска и магистратска протекция“

Около 14 000 лева са били иззети от дома на Чоков по време на акцията и по време на обиските, които са извършени на няколко адреса в Галиче. Множество нотариални актове са конфискувани, както и тефтери, в които са записвани сумите, предоставяни на хора като кредити, заявиха на брифинга.

Разследващите са категорични, че от свидетелските показания ставали ясни всички подробности около дейността на групата.

Масовите палежи на автомобили в последните дни в Галиче и региона нямат нищо общо с разследването срещу Ценко Чоков и групата му, дори и са затруднили реализацията на полицията, според главният секретар на МВР Георги Костов.

You may also like...