Пламен Пасков пред Вестоносец: Говоренето за нова Студена война е, за да бъде смачкана Русия. Тя да бъде обградена от американска бойна техника, а войската трябва да бъде от страни като България.

САЩ и Русия заговориха за нова Студена война на фона на засилването на присъствието на НАТО в Черно море и Прибалтика.Началникът на руска армия Сергей Макаров нарече експанзията на НАТО процеси, описани като „Студена война 2.0“. Главнокомандващият на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Бридлав заяви, че САЩ започват да увеличават анализаторите, занимаващи се с Русия, давайки пример с броя им през Студената война.

Потърсихме мнението на историкът Пламен Пасков за нарастващото напрежение между двете световни сили Русия и САЩ.

– Г-н Пасков, генерал Филип Бридлав заяви, че САЩ започват да увеличават анализаторите, занимаващи се с Русия, давайки пример с броя им през Студената война. Пред прага ли сме на нова такава?

– Терминът не е случаен, защото в Америка има медал за победата на САЩ в Студената война срещу СССР.  И при изписване на точно тези думи „медал за победа в Студената война“ (medal for cold war veterans) на английски в интернет търсачките, читателите могат да видят самото изображение. Този медал действително съществува и американците наистина са гледали на тази Студена война като на Трета световна война.

coldwarmedal

– Не са ли нужни военни епизоди, за да я наречем „Трета световна война“?

– Реално тя е такава, защото тя има над петдесет горещи епизода. Горещи означава военни по цял свят. В тези горещи епизоди за петдесет и няколко години загинаха милиони хора в различни страни по цялата земя, което дава основание на много специалисти да смятат така наречената Студена война като Трета световна война. Фактически говоренето на генерал Бридлав за нова Студена война означава, че те просто формулират историческия факт, че след победата над СССР и съюзници като България, както и другите страни от Източна Европа, те недоубиха този враг, те просто го подчиниха, ограбиха и смазаха. Изготвиха над 4700 закона в Агенцията за войната с Русия, а Руската държавна дума, под покровителството на вечно пияния Борис Елцин, 90 -те години послушно гласуваше само заглавията на тези закони, които бяха специално изработени в Америка за Русия.

От 2008г. до 2011г. обаче в американската върхушка настъпва един изключително важен за цялата планета и за всички народи момент. А именно – монолитната по отношение на вътрешната и външната американска политика върхушка, се разцепва на две абсолютно противоборстващи страни, които имат диаметрална противоположност и вечни интереси. Това е процес, това не е акт, именно за това казвам между 2008 и 2011г. През 2008 – 2009г., помните, беше вече формализирано, признатото в световната финансова криза спукване на ипотечния балон, сриването на маса валути.

А то е всичко това, което във финансовия свят се нарича финансова катастрофа. През 2011г. разлома между тези две противоборстващи групи от висшето американско ръководство (нямам предвид формалното, нямам предвид Белия дом, нямам предвид Капитолия, нямам предвид Президента, имам предвид това което стои зад тях и което фактически ги управлява от създаването на тази държава досега) беше формализиран с компромата, който беше изфабрикуван срещу Доминик Строс-Кан.

Той е един човек от системата, от самата Световна банка, който познаваше кухнята и който беше изключително важна фигура, и то в глобален план. Той можеше и щеше да бъде най- вероятно следващият президент на Франция. Идеята беше да бъде изключен, идеята беше да бъде наказан, идеята беше едните да нанесат сериозен удар срещу другите, което и стана. Тая дълга история в момента няма да я разказваме, но се връщаме на въпроса за Студената война.

В САЩ, в момента има две групи от противоборстващи се. Едната е наречена от аналитиците – финансисти. Те искат запазването на старото статукво, доларът да е световна парична единица. Искат запазване на федералната резервна система и световната монетарна система, а САЩ да е световната метрополия. Дори техният девиз не е толкова девиз, колкото решение – „Ние ще спасяваме потъналата в дългове и безизходица финансова система на САЩ, ако трябва с цената на целия останал свят“.  Тоест каквато ще глобална война да е, каквото ще изтребление на хора, какъвто ще грабеж на ресурси да е, каквото и да правим – ние спасяваме статуквото. Представители на този кръг са кланът Клинтън, Буш, съответно Чейни, съответно Маккейн, Рокфелер. Те имат най – голямо участие във федералната резервена система.

– Коя е другата група?

Представители на обратното, така наречените изолационисти,  казват  „Ние трябва да спасим световната финансова икономическа система с цената на САЩ“.  Тоест световното днешно лидерство на САЩ трябва да бъде пожертвано, съответно трябва да бъде пожертван долара, трябва да бъде пожертвана федералната резервна система, след това трябва да си осигурят 5 – 6 силови финансово-икономчески и дори военни центрове в света, които да бъдат различни.

Тяхното различие обаче е в идеята да бъде обиденен т.нар. „златен стандарт“. Идеята да се въведе този златен стандарт е защото зад тези „изолационисти“ стоят много кланове, като например Ротшилд. Те имат над 70 % от световното банково злато, което отдавна вече е физически изнезено извън Америка и центровете ще бъдат в Аржентина, в Азия, Русия, Индия и други места.

– Защо им е да изнасят златото от САЩ?

– Те смятат, налагайки този „златен стандарт“,  да бъдат в състояние да предложат във всички нови правителства „златни заеми“, за да ги управляват. Това не е борба между доброто и злото, това е борба кой как да управлява този свят и кой да бъде по-силен в този свят.

Формално погледнато, война като такава – трябва да има. Защото финансистите казват „За да можем ние да спасиме САЩ и нашата финансово – икономическа система, ние трябва да смачкаме и да унищожим нашите геополитически противници“.

От гледна точка на финансистите има три най – големи конкурента на света, които са конкуренти първо геополитиески, второ се технологични, трето са и военни. Те трябва да бъдат смачкани, за да бъде запазено това превъзходство на сегашното статукво. САЩ трябва да получат допълнителна отстрочка от едни 15 – 20 или 10 – 15 години за техния фалшив и напомпал се с измислена стойност долар, с нищо необезпечен.

– Кои са тези три големи конкурента?

– Тези три конкурента са Русия, Китай и Европейския съюз. Китай не може да бъде нито военно, нито икономически победен, преди да бъде победена Русия, защото Китай е икономически титан, но във военно отношение все още не е гигант.

Русия е обратното. Тя е военен титан, но е икономическо джудже, като се опитва да компенсира това нещо. Значи, първата им цел трябва да бъде Русия. И третият технологичен конкурент е ЕС, който фактически е най – подчинен и при него решението е твърдо.

Старата Европа, т.н. днешен ЕС, в това число и Източноевропейските страни като България, които са в общата опаковка на съюза – трябва да бъдат унищожени като технологичен конкурент. Тоест да се проведе същата деиндустриализация със Западноевропейските държави, най – вече с Германия, която е най – голямата технологична зона в Европа, точно така както направиха с България през 90-те години.

Деиндустриализацията ще позволи подчинението и ще позволи цялата тази територия да бъде преобърната от технологичен конкурент в пазар.

Пазар, който за да купува стоките, произведени от мултинационалните американски корпорации, ще бъде принуден да взема кредити и чрез кредитите ще трябва да се разплаща с всичкото останало имущество, което не се произвежда от милиарди години. Това са най – вече земя и съответно природни ресурси.

Тоест дали ще говорят за Студена война, дали ще говорят за стратегии и планове, всичко военно, всичко горещо се изпълнява именно по този план на финансистите.

Ако Хилари Клинтън, в края на тази година, успее да стане президент на САЩ, това означава, че този план ще бъде задействан на максимум.

– Не са ли твърде мрачни картините, които описахте?

– Каквато отсрочка има, тя е накъде до ноември – декември, когато този акт бъде вече формализиран. Не защото тя е сила, не защото така иска, а защото тя (Клинтън, бел.ред.) е представител точно на тази огромна група от старата коалиционна върхушка, която изповядва именно такива ценности и която има точно такива цели и която има точно такива планове, както за света така и за тях.

Нищо лично, всичко е просто планове, които са утвърдени, които са добре известни, които не се крият.

Аз не казвам теория на конспирацията, говоря неща, които са публично достъпни само че от специализирани източници, където те съвсем спокойно си ги обсъждат.

Това че ги няма в „24 часа“ или там в „168 часа“, или в други популярни ежедневници в България не означава, че не могат да бъдат лесно намерени в интернет по ключови думи. Говоренето за Студената война е за да бъде смачкана Русия. Тя да бъде обградена от американска бойна техника, а войската трябва да бъде от местните башибозуци, които САЩ упорито наричат съюзници – това е България, това са румънци, това са поляци, това са други там балтийци и източноевропейци.

Интервю: ВЕСТОНОСЕЦ БГ

Интервюто не може да бъде копирано без изрично посочване на източника. 

You may also like...