8 души от Фонда за лечение на деца са арестувани при акция на ГДБОП

Осем души от Фонда за лечение на деца са арестувани при акция на ГДБОП, съобщи БНР. Сред задържаните е и председателят на Фонда Павел Александров. Потърсени за обяснение от обществения съвет на Фонда разкаха, че спецполицаите нахлули по време на заседанието на съвета и помолили служителите да напуснат, след което обявили, че Александров е задържан за 24 часа. Операцията в сградата, където се помещава Фондът, продължава и сега, като ГДБОП проверяват документи в институцията. От прокуратурата съобщиха, че акцията е по разследване за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

Павел Александров беше назначен за председател на Фонда за лечение на деца през октомври 2010 г.Три години по-късно той беше уволнен, след като проверка на Инспектората на Министерството на здравеопазването констатира административни нарушения.

На негово място тогавашният здравен министър Таня Андреева назначи Ива Станкова. През 2014 г. обаче служебният здравен министър Мирослав Ненчев върна Александров на поста.

You may also like...