ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ В БУРГАС СЪЩО СКОЧИХА НА РЕФОРМАТА НА МОСКОВ (СНИМКИ)

Бургаските лични лекари излязоха на протест пред местната болница за активно лечение. Преди да изкажат мотивите за протеста си, джипитата се извиниха на пациентите си за причиненото неудобство, че няма да бъдат обслужени днес.

Медиците не са съгласни с новите правила, по които трябва да работят от 1 април, както и от бюджетите, с които трябва да боравят. Лекарите искат да стартира процедура за въвеждане на електронна здравна карта и отпадане на пръстовия идентификатор, предложение, което е особена гордост на здравния министър Петър Москов. В претенциите на медиците влиза и настояване държавата да започне да внася в пълен обем здравноосигурителни вноски за групите, които тя осигурява, както и най-накрая да бъде решен проблемът със здравно неосигурените лице. Притеснения в бургаските лични лекари предизвиква фактът, че от началото на новия месец те ще се превърнат в бюрократи и вместо да лекуват, ще попълват бланки и формуляри.

Бургас е поредният голям град в страната, в който личните лекари протестират, след като в понеделник четири области дадоха старт на протеста, а постепенно към тях се присъединиха и дали хипократова клетва в други населени места.

protest medici burgas 2

protest medici burgas 1

You may also like...