На Борисов не му се прави защитно съоръжение по границата с Гърция, но Атина трябвало да си изпълни анганжиментите към нас

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на откриването на модернизираната база за предно разполагане – Безмер. Премиерът допълни, че ако Гърция спазва шенгенските правила и норми нямаше да бъде поставян въпроса за ограда по границата.

С цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, въобще няма да има такъв въпрос

Припомняме, че АТАКА внесе в парламента проекторешение за изграждане на защитни съоръжения по цялата граница с Гърция. От формацията на Сидеров настояват парламентът да възложи на Министерския съвет в ускорени темпове да вдигне стена заради мигрантите.

Преди ден вицепремиерът Меглена Кунева се обяви против ограда по българо-гръцката граница.

След въпрос защо се бави строежа на оградата по българо-турската граница, Борисов заяви, че не очаква проблеми от турска страна, а проблемът е с бежанските лагери в Гърция.

Пред Дарик радио обаче, турският посланик у нас Сюлейман Гюкче заяви, че Турция има право да прекрати едностранно споразумението, което дава право на Европейския съюз да връща обратно нелегалните мигранти, влезли през нейна територия, ако през юни визите за пътуване на турски граждани в страните-членки не отпаднат.

 

You may also like...