Турският посланик Гьокче след въпрос дали ще си тръгне: Продължаваме да работим!

Ако през юни визите за пътуване на турски граждани в страните членки на ЕС не отпаднат, Турция има право да прекрати едностранно споразумението, което дава право на Европейския съюз да връща обратно нелегалните мигранти, влезли през нейна територия. Това каза в „Седмицата“ на Дарик турският посланик у нас Сюлейман Гьокче.

Въпреки насилственото затваряне на опозиционни вестници в Турция, Гьокче смята, че това е тема, която няма нищо общо с това дали Турция е демократична държава или не.

На въпрос какво стана, след като Даниел Митов заяви, че оставя на турския си колега да реши дали присъствието на посланик Сюлейман Гьокче е полезно за нашите отношения, посланикът отговори, че иска да пожелае един хубав ден на слушателите.

Той допълни, че преди около две седмици са се водили преговори по протокола между България и Турция за прилагане на споразумението между ЕС и Турция.

Помолен да уточни дали казва, че в момента не е подходящо да се сменят хората заради работата по протокола, той уточни само, че „продължаваме да работим“.

Турският посланик отново каза, че знае за черен списък с Ахмед Доган, Делян Пеевски и ДПС-функционери, които не могат да влизат в страната му, единствено от медиите.

You may also like...