ЕТО КОИ СА ЗАПОДОЗРЕНИТЕ ЗА АТЕНТАТИТЕ В БРЮКСЕЛ! (СНИМКИ)

Братята Кхалид и Брахим са обявени официално от белгийските власти за едни от терористите, причинили взривовете на летището, след като бяха намерени по пръстови отпечатъци.

Третият терорист от летището е джихадистът Нахим Лакрауи. Той все още се издирва от властите. Има и четвърти терорист, но все още се издирва и самоличността му е неизвестна.

Полицията днес идентифицира още двама заподозрени за атаките в Брюксел. Следователите вече издирват Мохамед Арбини. Говорителят на федералната полиция на Белгия обяви, че Арбини е в движение и се укрива някъде в държавата.

Издирват и 22-годишен мъж от турски произход, който е бил под наблюдение на антитерористичната полиция. Той е бил заснет да се качва в черно „Ауди S4” на летището в Брюксел. От там той изфучал с висока скорост минути след взривовете. Според свидетели във въпросния автомобил е имало трима души, а возилото се издирва от властите.

В момента полицията все още издирва Мохамед Арбини

Собственикът е регистриран като белгийски гражданин от турски произход, именно този, който е бил под наблюдение. Наскоро той се е върнал от Саудитска Арабия заедно с четирима мъже. 30-годишният Арбини е хванат и от камери в Париж, два дни преди атентатите през ноември миналата година, когато беше отнет живота на над 135 човека.

Арбини е висок около 1,75 м с атлетично тяло, мургав, с кафяви очи, тъмна коса и слабо лице. Следователите са издали и международна и европейска заповед за ареста му още след атентатите в Париж. От тогава активно е бил разследван от френските и белгийските власти. В регистрите е записан като изключително опасен и въоръжен терорист.

 

Братята Кхалид и Брахим и Ибрахим ел Бакраой

Братята Кхалид и Брахим и Ибрахим ел Бакраой

 

nahim-lakraui

Нахим Лакрауи

Полицията все още издирва Мохамед Арбини

Полицията все още издирва Мохамед Арбини

Арбини е заснет от камери в Париж

Арбини е заснет от камери в Париж

 

Това е четвъртият терорист, чиято самоличност все още не е известна. Все още се издирва

Това е четвъртият терорист, чиято самоличност все още не е известна. Все още се издирва

You may also like...