Тази вечер в България ще се проведе антитерористично учение

Тази вечер ще се проведе антитерористично учение. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова на извънредна пресконференция. Учението, по думите на силовата министърка, е планирано преди 2 месеца, но днешното съвпадение показва, че решението за него е правилно.

Бъчварова разкри, че за целта ще бъдат отцепени цели райони от столицата и ще има засилено полицейско присъствие и помоли гражданите да проявят разбиране, тъй като властите ще положат максимални усилия да нарушат минимално спокойствието на гражданите.

Тя обясни, че учението се налага, за да могат да се проверят реакциите на държавните инструктори от различните категории, както и това, че институциите действат в пълен синхрон.

Бъчварова е свикала заседание на Националния оперативен щаб, в което ще участват премиера Бойко Борисов, както и представител на президента.

Вицепремиерката определи атентатите в Брюксел като „изключително сериозна заплаха за европейската сигурност и изключителна дързост от страна на терористите, които налагат прилагането на най-висока степен на мерки за сигурност. Според нея ситуацията е тревожна, но е категорична, че засега няма пряка заплаха за България.

You may also like...