ОПАСНОСТ! България може да бъде залята с над милион мигранти!

България може да се окаже тясна за над 1 100 000 мигранти от Сирия, предупреди австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер, цитирана от БГНЕС.

Според Австрия до огромния наплив насам може да се стигне в следствие на сделката между Турция и ЕК, както и затварянето на така наречения „Балкански маршрут“.

„Има увеличение на действията на трафикантите на хора в посока на България и се създават нови коридори за масова миграция“, заяви австрийският силов министър.

Според въпросното споразумение Европейската комисия одобри 54 000 сирийски бежанци да бъдат преместени от Турция към Европа.

Сделката е част от споразумението, което беше подписано между правителството на Ердоган и представителите на Европейската комисия.

След тази нощ всеки един нелегален, влязъл от Турция към Гърция ще бъде връщан на турска земя. В същото време пък, Анкара ще праща по един сириец към ЕС. Схемата стана известна като 1 за 1.

От Австрийското правителство се изказаха с неодобрение и за начина, по който мигрантите са принудени да стоят в бежанския лагер Идомени, който се прослави с нечовешките условия, които предлага.

Междувременно турските наблюдатели пристигнаха на гръцките острови Лесбос и Хиос. Те са натоварени със задачата да помагат при изпълнението на споразумението.

От Гръцка страна настояха въпросната договорка да бъде изпълнявана по-бързо, за да може страната да намали броя на мигрантите.

Съгласно договора всички мигранти, които са пристигнали след неделя, няма да имат право да продължат пътя през Гърция.

Въпреки договора милиардите евро, които Турция трябва да получи заради споразумението, турският президент Ердоган обяви, че Европейския съюз не е искрен в процеса на присъединяване на Турция към ЕС, припомни още той.

You may also like...