Миков: Днешното управление се гради на бизнес и на сделки

„Все повече се задълбочават противоречията в управляващото мнозинствo. Безпределно ясно е, че днешното управление се гради на бизнес и на сделки. След спирането на обществените поръчки ще намалеят живителните му сили .“ Това заяви от трибуната в НС председателят на „БСП Лява България” Михаил Миков и допълни:

ГЕРБ призна провала си в президентската институция с това, че няма да подкрепи тази президентска двойка на следващите избори. Държавният глава прокарваше политиката на една партия – на ГЕРБ. Връща закон за монополите, а днес ГЕРБ каза, че няма да го подкрепят за следващ мандат

Според Миков излезлият доклад на ЕК прехвърля България от 2-ра група в 5-та, като обърна внимание на демографската криза и катастрофа, която се задълбочавала по времето на ГЕРБ. „Управляващите отклоняват всеки законопроект, предлаган от БСП, за справяне със ситуацията“, смята червеният лидер.

Председателят на БСП ЛБ заяви, че се увеличават дълговете на общините, преди всичко на тези, управлявани от ГЕРБ.

Те ще се плащат от всички нас. В здравеопазването сме свидетели, че гражданинът няма достъп до безплатно и достъпно здравеопазване. Голяма част от българите, които нямат работа, ще чакат до 68 години, за да се пенсионират. Все повече се подменят конституционните права на гражданите. Премиерът спира обществени поръчки и подменят закони, губят от това все повече подкрепящите го партии и граждани

Миков заключи, че БСП са последователна опозиция. Според него опозицията не е самоцел за парламентарната му група, но не искат да бъдат въвлечени в укрепването на правителството, което то не е в полза на майките с децата, на пенсионерите и на демографската криза. Председателят на червените е убеден, че никакви предложения за министерски постове няма да изкушат БСП.

You may also like...