Радан Кънев: ГЕРБ да поиска вот на недоверие към кабинета, ако не харесва кадровата му политика

Радан Кънев даде кратка пресконференция, отказвайки да отговаря на каквито и да било въпроси. Лидерът на ДСБ оцени днешната декларация на ГЕРБ като истерична. По думите му „истеричната“ реакция на депутатите от партията на Бойко Борисов може да е заради заявеното намерение на тъмносинята партия да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак“ и контрабандните канали в Турция и Близкия Изток.

„Благодаря ви за бързата реакция по повод предстоящия брифинг, предизвикан от истеричната пресконференция на ПГ на ГЕРБ. Интересен детайл е, че преди 3 седмици премиерът заяви за очаквана атака срещу себе си. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата група. Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиера Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем. Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие“.

Кънев призова и останалите в РБ да престанат да бъдат в това унизително положение.

„Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като ползване на облаги. Именно затова ДСБ е опозиция – защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се само докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена. И накрая, тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак“ и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток. Искам да ви уверя, че ДСБ ще доведе тази политическа инициатива докрай.“

You may also like...