Румен Петков: Хората, които поканиха Моника Маковей в България имат престъпно отношение към страната

Радан Кънев за това ли я покани (бел.ред. Маковей), за да легитимират румънско малцинство? Това заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред журналисти в парламента. Относно мониторинговия доклад над България и Румъния, Петков бе категоричен, че той трябва да падне. „Една от грешките, които направихме през 2007 година и ние, и Румъния е, че се съгласихме да има такъв мониторингов доклад. Някои от държавите го използват съвършено откровено за решаване на вътрешни проблеми”, каза още зам.-председателят на АБВ. Той коментира, че има две неща, които всеки български гражданин трябва да види. „Тя сега иска да ни обясни, че нашите другари роми са власи и трябва да им се даде възможност да се ситуира румънско малцинство. Радан Кънев за това ли я покани в София, за да легитимира румънско малцинство? Хората, които поканиха Моника Маковей имат престъпно отношение към България. Те я поканиха, за да може в България да се легитимира румънско малцинство”, заяви още той.

Според него трябва да има политически коректно отношение, но в случая на Радан Кънев няма такова. „Министър-председателят трябва да вземе мерки, иначе това шизофренно състояние ще поеме държавата”, заяви зам.-председателят на АБВ. Той коментира, че въпросът за това ДСБ да излязат от управлението е принципен и за това ще настояват от АБВ на Съвета за развитие днес.

Във връзка с бившия правосъден министър Христо Иванов, Петков заяви, че не е слизал от телевизионните екрани и е обяснявал, как ще направи съдебна реформа, но е излязъл от Министерство на правосъдието без да остави нито една законова идея. „Когато човек не може да направи нищо приказките не отменят неговата политическа импотентност”, уточни Петков.

You may also like...